gewichtsconsulent

VoedinG Advies

Van onze gewichtsconsulent

Geen moeilijke diëten en ingewikkelde recepten waar je een halve dag mee kwijt bent voor het op tafel staat. Onze gewichtsconsulent gaat samen met jou een realistisch plan opstellen zodat je ook een keer kunt genieten van een feestje of andere gelegenheid zonder veel aan te komen in gewicht.

Wat is een gewichtsconsulent?

De gewichtsconsulent begeleidt cliënten volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad naar een gezond eet- en leefpatroon.

Voor wie?

Voor iedereen die wil werken aan een gezonde en duurzame leefstijl kan terecht bij onze gewichtsconsulent mits er sprake is van (ernstige) medische gezondheidsklachten. Het is dan verstandig om eerst een arts of diëtist te raadplegen.

Wat kan je van De gewicHtsconsulent verwachten?

Tijdens het eerste bezoek aan de consult worden je persoonsgegevens genoteerd en wordt er gevraagd naar je persoonlijke omstandigheden. De lengte, het gewicht, taille, omvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten. Jouw huidige voeding- en leefpatroon wordt besproken. We zullen je vragen om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in je voedingswijze. Al jouw gegevens worden door de gewichtsconsulent bijgehouden in de Menta Physics coach portal. Onze gewichtsconsulent geeft je vervolgens voedings- en beweegadviezen, die helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken. Daarbij leer je ook gezonde keuzes te maken in je voeding door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. Je leert meer over de werking van de stofwisseling en hoe u je lichaamsgewicht kunt reguleren door gezonde voeding en regelmatige beweging. Je krijgt advies over (variatie)mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner en er wordt aandacht geschonken aan gezonde tussendoortjes. Er wordt kortom een gedegen en volledig voedingsadvies gegeven, met vele handvatten om zelfstandig de juiste keuzes te maken. De gewichtsconsulent en/of Personal trainer zal je motiveren en stimuleren om het doel te bereiken. Jouw eigen inzet daarbij is natuurlijk ook van groot belang. Veel mensen vinden regelmatig bezoek aan de gewichtsconsulent daarbij de beste 'stok achter de deur'.

Created with Sketch.

Omdat we ervaren en betrouwbaar zijn en ons 100% focus op het beste resultaat hebben we al met vele fantastische klanten mogen werken.

Huidplooimeting

AanpAk

INtake gesprek

Created with Sketch.
 • Persoonlijke vragenlijst
 • Fysieke meting: Lengte, gewicht, vetpercentage en spiermassa d.m.v. een professionele huidplooimeting
 • Instellen voedingsdagboek via de Coach App.

Voedingsanalyse

Created with Sketch.

Vul dagelijks in wat je eet met onze handige coach tool. Met de Menta Physics coach app scan je gemakkelijk producten en verwerk ze snel en gemakkelijk in je voeding App. 


Advies gesprek

Created with Sketch.

Aan de hand van de informatie uit het intake gesprek en het ingevulde voedingsdagboek  geven we je een persoonlijk voedings- en trainingsarbeid. Je ontvangt een persoonlijk voedingsplan met de juiste verhouding Koolhydraten, vette en eiwitten. Afhankelijk of je de begeleiding wilt doorzetten coachen we je via onze coach portal

Intake Voedingsconsult + Voedingsanalyse 

€60,00 euro

 • Persoonlijke vragenlijst
 • Fysieke meting: Lengte, gewicht, vetpercentage en spiermassa d.m.v. een professionele huidplooimeting
 • Instellen voedingsdagboek via de Coach App.

Consult voeding (30 min)

€30,00 euro

 • Voortgangsbespreking
 • Bijstellen voedingsplan
 • Tussenmeting
 • Rapportage tussenmeting

Meten - wegen incl. huidplooimeting

€45,00 euro

 • Uitgebreide meting
 • Gewicht
 • Lengte
 • Huidplooimeting - Vetpercentage - Vetmassa - Spiermassa
 • Meetrapport + berekening BMR (basaal metabolisme) 

Menta Physics

Start vandaag nog met je gezonde voedingsplan

Wil je meer informatie of een gratis en vrijblijvend gesprek neem dan contact op. Wil je gaan starten kan je ook contact met ons opnemen.