Hersteltraining

core stabiliteit

Wat is hersteltraining

Dagelijks ben je actief met werk, sport en gezinsactiviteiten. Dit vergt veel van ons lichaam. Naast de fysieke belasting zijn er velen die spanning ervaren door een hoge werkdruk of spanning in de privĂ©sfeer. Deze combinatie kan leiden tot blessures of klachten door overbelasting tijdens werk en/of sportactiviteiten. 

Trainen

Bewegen heeft het grote voordeel dat het natuurlijke processen zoals bijvoorbeeld de doorbloeding stimuleert. Daarnaast zijn onze spieren een lichaamseigen brace die onze botten en gewrichten en zenuwen beschermt tegen klachten zoals rug en nek pijn. Onze herstel trainer stelt samen met jou een plan op om klachten in de toekomst te voorkomen. 

Intake + beweeganalyse

Door de aard van de klacht(en) in beeld te brengen kunnen we gericht een plan opstellen werken om de kern van het probleem op te lossen. Dit doen we door een intake gesprek en een beweeganalyse. 

Informeren en adviseren

Aan de hand van de intake en beweeganalyse geven we advies en stellen we een gericht herstelplan op zodat jij zo snel mogelijk weer fit bent.

Hoe ziet een herstelplan eruit?

Een herstelplan is bij elke klacht of blessure anders. Bij langdurige en terugkerende lage rug klachten kan het plan bestaan uit: 1 tot 3 behandelingen sportmassage met het doel om spieren te laten ontspannen.  Trainingsplan om de stabiliteit van de rug en buikspieren te verbeteren waardoor we de kans op recidief willen verkleinen. Daarnaast voegen we thuis oefeningen toe die het herstel bespoedigen. tapen en bandageren

Lichamelijke klachten? Neem contact op!

Contact